kolmapäev, 6. märts 2019

Vastlapäeva tähistamine (Krõllid, Naerulinnud, Pokud).

Praktikandid tegid täna oma rühmadele Vastlapäeva mängupidu. Saalis räägiti vastlapäevast ja lauldi vastlalaulu. Õues said lapsed end proovile panna köieveos ja kummikuviskamises. Mängiti telefonipantomiimi mängu. Pärast seda lasti vastlaliugu ja lõunasöögiks oli traditsiooniline hernesupp ning vastlakukkel.


Muinasjutu tegemine koos direktor Jaanikaga (Naerulinnud ja Krõllid).

Nagu meil on traditsiooniks kujunenud, tegid Krõllid ja Naerulinnud koos direktor Jaanikaga muinasjuttu. Valmisid laste versioonid Vesiroosi printsi ja printsessi lugudest. 
Krõllid said omale printsess Isabella loo ja Naerulinnud prints Karli loo. 
Rühmas sai veel värvida ühiselt rüütlite värviraamatut ja töötada edasi enda loodud jutu põhjal.
Juba emakeelepäeval loevad lapsed teineteisele oma jutte!




 

"Tomatisõbrad" (Tähetäpsid, Krõllid, Lepatriinud).

Tähetäpsid, Naksitrallid, Krõllid ja Lepatriinud võtavad osa Räpina Aianduskooli taimekasvatusprojektist "Tomatisõbrad". Meie tegemisi saab jälgida siin: https://vesitomat.blogspot.com/


Naksitrallid ja Mesimummid tegid Eesti sünnipäeva puhul torti.

Naksitrallid tegid Eesti sünnipäevaks maitsva küpsisetordi, mida pidupäeva puhul maiustasime. Palju õnne, Eesti!

Mesimummid valmistasid pidupäevaks trühvlitordi.





Eesti Vabariigi 101. sõnnipäev.

Eesti Vabariigi 101. sünnipäev. Sütitava kõnega esines meie külaline Logistikapataljonist nooremleitnant M.Sirel. Esinesid Vesiroosi Laululinnud ja õpetajad isamaaliste luuletustega. Ilusat Eestimaa Sünnipäeva!



"Vesiroosi laululind"

Vesiroosis toimus juba 21. korda laulupäev "Vesiroosi laululind".
Hommikupoole said meie väikesed laululinnud oma esimese või siis juba mitmenda lavakogemuse. Laulupäeva lõpetamisel oli meil esineja Logistikapataljonist Tõnis Kark. Tema on meie uus suur sõber ja "Vesiroosi laululind". Päeva tantsulise üllatuse tegid Krõlli lapsed koos õpetaja Kertuga. Aitäh meie muusikaõpetajatele Janne Kivi ja Iivi Meeksa.




Sõbrapäeva tähistamine (Rohutirtsud ja Konnakesed).

Rohutirtsud ja Konnakesed tähistasid Sõbrapäeva koos.Küpsetati vahvleid ja mängiti sõpradega.


Tähetäpside sõbrapäeva tähistamine koos sõprusrühmagaTiigrid Vikerkaare lasteaiast.

Sõbrapäeva puhul külastasid Tähetäpse sõprusrühm Tiigrid Vikerkaare lasteaiast. Kõhutäiteks küpsetasid Tähetäpsid muffineid. Tiigrid tõid külakostiks kommi. Magus ja sõbralik päev meeldis kõigile.




Sõbrapäeva tähistamine (Krõllid ja Mesimummid).

Krõllid ja Mesimummid tähistasid koos sõbrapäeva. Liikumisõpetaja Annega mängisime sõbramänge, rühmas valmistasime popcorni, meisterdamine endale popcornide topsiku ja nautisime sõbrakino. Vahva ja tore päev😍Rõõmsat sõbrapäeva kõigile.


Nordplus projekti "CHALLENGES OF MODERN PRESCHOOL" kohtumine.

Meie lasteaias toimus 12. veebruarist Nordplus projekti "CHALLENGES OF MODERN PRESCHOOL" kohtumine.
Võtame vastu külalisi Läti ja Leedu lasteaedadest.
Jagame kogemusi õppekasvatustööst. 
Täna külastasime Tallinna Õunakese lasteaeda ja Tallinna Delfiini lasteaeda.Homsest tutvume partnerlasteaedade tegemistega ning teeme plaane edasiseks koostööks. Lisaks vaadeldakse meie õpetajate põnevaid tegemisi lastega ning toimub IKT töötuba.

Mesimummid Tallinna Linnamuuseumis.

Mesimummid Tallinna Linnamuuseumis. Kuulasime legende Tallinna linna tekkimisest ja nime saamisest. Vaatasime rikka soolakaupmehe maja maketti ja saime teada, mis tähendab ütlus, et "Tallinn on rajatud soolale". Kuulasime lugu Olevi nimelisest mehest, kes olevat ehitanud Oleviste kiriku. Muuseumis edasi liikudes kohtusime Vana Toomaga ja saime teada, miks tema kuju raekoja torni kaunistab. Järgmisest ruumist leidsime Tallinna vanalinna maketi, kus saime üles otsida Tallinna olulisemad hooned. Veel kuulsime lugusid Niguliste kiriku muumiast ja Ülemiste Vanakesest, mille lapsed said ise näidendina läbi mängida. Nüüd Mesimummid teavad, et Ülemiste Vanakese üleujutust kartes ei saa Tallinna linn kunagi valmis. Muuseumitunni lõpetasime meisterdades endale vuntsid nagu Vanal Toomal.


Suukool (Mõmmid, Mesimummid, Lepatriinud, Naerulinnud).

Sel õppeaastal liitusid Mõmmid, Mesimummid, Lepatriinud ja Naerulinnud Suukooli poolt läbiviidava projektiga, “Hambad puhtaks”. Igapâevaselt täidetakse hambapäevikut ning õppetegevustesse on planeeritud suuhügieeni puudutavaid tegevusi. Esmaspäeval külastas neid rühmi Suukooli terviseedendaja,kes omalt poolt kinnistas ning andis ka uusi teadmisi. Tegevus lõppes toreda hambajoogaga.


Sportlikud Pokud.

Sportlikud Pokud läbisid mängleva kergusega liikumisõpetaja Anne poolt loodud takistusraja ning hiljem jaksasid lapsed õues veel kelgutada.


Õppekäik Sagadi looduskooli (Krõllid ja Naerulinnud).




Krõllid ja Naerulinnud käisid KIK projekti raames Sagadi looduskoolis. Krõllid õppisid tundma erinevaid linde "Tiivulised talves". Naerulinnud uurisid loomade elu "Kes elab metsa sees". Läbisime Kopraraja ja tegime lõket. Pidasime piknikku - tegime lõkkel viinereid, vahukomme ja nautisime mõnusat talveilma. Laste arvates oli see elu parim päev ja nad nautisid seda mõnuga.