reede, 6. aprill 2018

Naksitrallid tegid katseid munadega ja maitsesid kurke.

Lihavõttepühade ootuses uurisid Naksitrallid mis juhtub munadega kui panna nad 4 päevaks kohvi, tee, coca-cola ja äädika sisse. Esmalt püstitasid lapsed hüpoteesid ning hiljem vaatasime, kas need ka paika pidasid (mõni pidas, mõni mitte ;)) Lapsed said teada, et kõige pruunimaks läks muna, mis oli coca- cola sees. Valge munakoor oli värvunud tumepruuniks ja coca oli muutunud tassis tunduvalt heledamaks. Kohvi sees hoitud muna oli veidi heledam pruun ja tee sees olnud muna kõige heledam. Mis aga oli juhtunud munaga, mis oli äädikas? Äädikas oli ära "söönud" munakoore ning muutnud muna kergelt läbipaistvaks ja põrkavaks . Toredad avastused!

Munakatsetele lisaks maitsesime ka erinevaid kurke. Kui me juba kurgisõbrad oleme ja teame, et kurk kasvab seemnest, siis oli igati loogiline ära proovida, kuidas kurgid maitsevad. Valikus oli värske kurk (lühike ja pikk) - uurisime koort, selle värvust; mis on kurgi sees ja lapsed arutlesid kas kasulikum on poekurk või vanaema peenrakurk. Maitstud said ka hapukurk, mahe marineeritud kurk, tšillikurk ja tädi Hilja kodukurk. Tädi Hilja selgitas lastele kurgi purki panemise kunsti ja palju elevust pakkus kurgipurgi avamine ;) Ühiselt jõuti otsusele, et kõige paremad olid tädi Hilja kodukurgid, kuid olgu öeldud, et kõik kausid said väga kiirelt tühjaks.












Kurgisõbra Kurgiraamat.

Naksitralle rõõmustas aprill kurgikeste õienupsudega, ootus kasvab.

Naksitrallid on tegutsemas Kurgiraamatu kallal ;) Lapsed ja õpetajad on saanud uusi teadmisi hariliku kurgi ja mehhiko pisikurgi kohta. Pilte vahvast raamatust näed nüüd: