esmaspäev, 20. märts 2017

Maailm täis lugusid - Naksitrallid

Naksitrallide rühm osaleb NordPlus projektis „The world of storytelling”, mille eesmärgiks on; eelkooliealiste laste ja personali huvi äratamine Põhja-Balti regiooni keelte vastu, eesmärgiga suurendada tulevikus kirjaoskust. Projekti partneriteks on Island, Norra, Rootsi ja Eesti.

Projektitööd kajastab projektiblogi: https://theworldofstorytellingblog.wordpress.com/about/

Naksitrallide projektiblogi:

Tutvustati lastele Islandit – kultuuri ja folkloorpärandieid. Asuti tööle raamatuga „Islandi trollilugu” Gudrun Helgadottir.
TROLLILUGU viis lapsed islandi legendide salapärasesse maailma. Lugu põhineb rahvaluulel ja jutustab trollieidest, kes läheb kohtama oma armsamat. Maavärinaid, vulkaanipurskeid ja teisi loodusnähtusi seletatakse lastele trollide käitumise kaudu. Põhjamaiselt karge jutustus, laetud armastuse, kire ja huumoriga. Guðrún Helgadóttir (1935) on üks islandi armastatumaid ja pärjatumaid lastekirjanikke – Islandi Astrid Lindgren. Tema raamatuid on tõlgitud rohkem kui kümnesse keelde. 1992. aastal omistati talle Põhjamaade lastekirjanduse auhind. Brian Pilkington (1950) on tuntud islandi kunstnik, kelle südamlikud ja humoorikad pildid elavdavad paljusid lasteraamatuid.



Lapsed meisterdasid trollieite ja tema poegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar